Karibu Kipili!

Udsigten fra vores terrasse
over Tanganyikasøen.
Volontørhuset, hvor vi spiser og har stue
(terassen er bagved træerne)









Karibu Kipili - og hvilket dejligt sted det dog er, jeg er kommet til. For to uger siden ankom vi til Kipili, hvor vi skal tilbringe størstedelen af de næste 4 måneder! Kipili er en dejlig lille landsby, ikke så stor, men rigtig hyggelig. Landsbyen ligger lige ned til Tanganyikasøen, udsigten her er bare hammer smuk (det kan forhåbentligt også anes på billederne). Mit første indtryk er, at alle ved hvem alle er, og at der ikke kan ske noget i byen, uden alle er informeret herom. I Kipili er der ikke indlagt fast strøm, så madlavningen sker over bål - hvilket vores seje Mama Pepe står for, derudover hentes alt vand ved en vandpumpe nede i byen, og bæreres på hovedet op til vores vandtank - dermed også sagt, at jeg tror det er svært at finde noget der er mere Afrika, hvilket i særdeleshed har sin charme. Det er fedt at få en smag på Afrika, helt ude i en lille landsby, og det er vel også
derfor vi er taget herned? :) 

Børnene i Cheke Chea ELSKER
at tegne! 
Vi har de sidste to uger også været i Cheke Chea hver dag. Vi blev igen her, den første dag, mødt af 20 børn som kom løbende imod os og faldt os i armene råbende ”mzungu” (det betyder hvid/europæer), men hvor er de dog søde! Den første uge var vi blot med på en kigger, mens Happy (læreren i CC) underviste dem, så vi kunne se hvordan hun gør og hun er rigtig dygtig til sit arbjede! Denne Cheke Chea er forresten en af de få skoler/institutioner hernede, hvor læreren har forbud mod at slå eleverne - det er tankevækkende! Den sidste uge har vi afholdt undervisning hver dag, hvor vi har haft tema-uge om
farver, men så fik vi da vist også lært farverne på swahili. :)
Jannet og Jackson fra Cheke Chea
Smukke Jannet
(en af Cheke Chea pigerne)
Vandhentning med børnene.
Vi lærer dem sangen "syndens mange
sorte pletter" på swahili!










Den smukke solnedgang over
Tanganyikasøen, på vores
sejltur!
Her i weekenden var vores volontør-venner fra Sumbawanga på besøg - dejligt at se dem igen! Med dem var vi ude og sejle, til det man blandt volontører kalder krokodilleøen (der er ikke rigtigt krokodiller derovre), men der badede vi og fik os en god Fanta Passion - btw. verdens bedste sodavand! Efter en god badetur sejlede vi videre til et sted, hvor man nogle gange kan se flodheste, men vi havde desværre ikke heldet med os denne gang. Søndag morgen tog Sumba-slænget tilbage til Sumbawanga, og Tine (BDM’s ungdomsmedarbejder som har rejst med os herned) tog med dem, hvilket også betød at vi skulle sige farvel til Tine :( - Skud ud til Tine, fordi hun har været så god til at hjælpe os i gang hernede - med ALT (særligt sproget)!
Sejltur med Sumba-volontørerne


Alle de søde Tanza-piger!







Gaudence som skærer en kokosnød for os.
Udover CC har vi hængt ud med vores nye tanzanianske venner Goudence og Mary, som er et søskendepar som bor næsten lige ved siden af os. De har været oppe på terrassen ved os et par gange, hvor vi bl.a. har sunget tanzanianske sange med dem, spist kokosnødder og introduceret dem for dansk saltlakrids - hvilket var en virkelig sjov oplevelse - de er sådan nogle gode mennesker!! Torsdag i sidste uge, var vi hjemme ved dem og spise aftensmad. Det var meget sjovt og indtryksfuldt at komme ind i et tanzaniansk hjem for første gang. Ganudence har flere gange været oppe og træne swahili med os, hvilket er godt til os, når nu vores gode Tanza-Tine-mor er taget hjem. Heldigvis forstår Gaudence en lille smule engelsk, men han er en hård lærermester, så han foretrækker, at vi snakker swahili til ham… :)


Lodgen set fra vandkanten.
Ikke så langt fra Kipili ligger en lille lækker lodge, som vi engang imellem kan gå ud og tage en dukkert ved, her kan man nyde det smukke syn af solnedgangen (forhåbentligt kommer dette til udtryk på billederne). Lidt længere ude end lodgen ligger en gammel katedral, hvor vi holder søndagstur ud til, for at snakke med de kære derhjemme - ved katedralen er der nemlig 3G, hvilket der bestemt ikke er i Kipili.
Efter en dukkert ved lodgen, såd vi i
vandkanten og nød den smukke solnedgang.


Når man kommer til et helt nyt land er det godt med traditioner, og en gammel volontørtradition hedder sig, at man tager ned til Marjo og Bert (et hollandsk missionærpar, som bor lige ved siden af os) og laver pizza, de har nemlig en rigtig oven!! (det er meget stort her i Kipili). Derudover er det også godt med pizza engang imellem, så vores kost får lidt variation. Hernede står den nemlig som oftest på ris og bønner til frokost, engang imellem også fisk, men tro det eller lad være, ris og bønner er faktisk virkelig lækkert, det kan bare godt blive lidt ensformigt! Aftensmaden står ALTID på en franskbrødsmad med mayo, tomater og løg - hvilket også er virkelig lækkert faktisk! Den anden side af sagen er så også at tomater og løg er det eneste, som er værd at putte på brød, og som man kan købe her i Kipili. Men sådan er Tanza - og vi er vilde med det!

Det var alt jeg havde at fortælle for denne gang. Så konklussionen på dette indlæg må være, at jeg/vi har det godt her i Kipili, vi nyder omgivelserne, menneskerne omkring os, arbejdet vi laver og hinanden! Vi takker Gud for de omgivelser han har sat os i, og de muligheder og udfordringer han bringer os på vores færd her i Tanza! Kontrasterne mellem Danmark og Tanza er store, men hvor vidner det dog bare om en kreativ skaber vi har!

Herfra bliver det et tutaonana baadaye - jeg vender stærkt tilbage senere med nye oplevelser og tanker fra Tanza!

Kommentarer